Monitorování teploty

Sledování teploty

Enzymy vznikající při sladování přeměňují škrob z ječmene na cukr v rmutovací kádi. Protože enzymy jsou velmi citlivé na teplotu, je nezbytné mít spolehlivý systém měření teploty, který rychle reaguje.

Speciální výzva

Enzymy jsou extrémně citlivé na teplotu
Procesní data
Teplota před rmutováním 30 až 35 °C
Teplota rmutování mezi 45 až 78 °C

Doporučené řešení pro sledování teploty

Optimální teplotní proces při rmutování

Naše řešení pro sledování teploty

Důležité parametry pro rmutování (teplota a čas) jsou optimálně kontrolovány JUMO DICON touch a spolehlivě dokumentovány zapisovačem JUMO LOGOSCREEN 600. Například pro měření teploty se používá závitový odporový teploměr s připojovací hlavicí a kuželovou špičkou snímače, protože chrání enzymy citlivé na teplotu díky rychlejší době odezvy.

Váš kontakt


Segment trhu potravinářského a nápojového průmyslu

JUMO Měření a regulace s.r.o. +420 541 321 113 +420 541 321 113