Výroba piva

Zde najdete procesní měřicí techniku pro zařízení ve Vašem pivovaru. Na základě přesných popisů zde můžete najít různá řešení JUMO pro stroje a zařízení používané v pivovarech.

Brewhouse control system

4 Řešení

Our system, which is based on the JUMO variTRON and JUMO smartWARE Program, enables the autonomous control of mashing, lautering, and wort boiling. This way, the next batch can be mashed while the wort is boiling. At the same time, all the necessary data such as temperature, pressure, pH value, flow, and stirring speed is monitored and recorded using JUMO smartWARE Evaluation.

Rmutování

3 Řešení

Při výrobě rmutu v rmutovací kádi je klíčové přesné měření a kontrola teploty. Zde se směs sladu a vody podrobí definovanému teplotně-časovému programu, aby se škrob ve sladu rozložil na cukr. Vysoce přesné řízení teploty umožňuje vysoký výtěžek cukru v procesu.

Scezovací kádě

2 Řešení

Během procesu scezování se od mladiny oddělují slupky sladu a mláto. Mláto zde funguje jako filtr. Rmut se čerpá a recirkuluje v okruhu, dokud se ze slupek nevytvoří filtrační vrstva. Míchadlo je řízeno pomocí tlakového rozdílu, aby byla filtrace účinná.

Sladové kotle

3 Řešení

Při vaření mladiny se z chmele extrahují aromatické složky. Zároveň se odpařují složky, které mohou způsobit špatnou chuť piva. Mladina se zbaví dalších sedimentů, které se při vysokých teplotách denaturují a vysrážejí. Pozitivním vedlejším účinkem varu mladiny je sterilizace mladiny.

Chlazení mladiny

4 Řešení

Po vyčeření ve vířivce nebo filtrací je třeba sladinu co nejrychleji zchladit na teplotu kvašení. Zde jsou také nesmírně důležité parametry času a teploty. Rychlost toku mladiny je řízena teplotou mladiny. Čím je sladina teplejší, tím pomaleji protéká chladičem.

Fermentační a skladovací nádrže

3 Řešení

Během kvašení se sladina mísí s určitým množstvím buněk kvasinek. Na začátku kvasného procesu se kvas dobře provzdušní a následně zakvasí při teplotě, která je pro kvas optimální. Během následného skladování se kvasnice sklidí a zelené pivo se skladuje při určité teplotě a po definovanou dobu v závislosti na druhu piva.