PŘÍBĚH ÚSPĚCHU

Bueno come il pane

Buono come il pane – jak říkají Italové: chléb určuje jídlo! Všichni známe italskou focacciu. Voda, mouka, olivový olej, sůl a kvásek tvoří základ tohoto autentického středomořského chleba. Ale jde o víc než jen skládání těchto ingrediencí dohromady, hnětení a kynutí těsta jsou nezbytnými doplňky k dosažení optimálního konečného výsledku. Boboli Benelux z Bunschotenu peče širokou škálu středomořského chleba od roku 1998. Výrobní závod v Kronkels zaměstnává 325 lidí na plný úvazek, kteří ročně zásobují 75 milionů bochníků chleba a slaných pochutin do supermarketů a cateringových společností v severozápadní Evropě a Spojených státech.

Úkol

Boboli zahájila výrobu chleba ve městě Energieweg, kde se výrobní kapacita rychle zvýšila na 3200 výrobků za hodinu. Rozmanitost produktů tam však byla relativně malá. Po přestěhování do města Ansjovisweg, prostornějšího místa s více stroji a automatizovanými procesy, se výrobní počty zvýšily na 7200 produktů s větší rozmanitostí. Automatizace zásobování pecí, ventilačního systému, kynáren, dopravy těsta, mrazíren a pece se skládala především ze samostatných výrobních procesů a tyto procesy byly převážně orientované na PLC.

V centrále Kronkels jsou nyní 2 linky s produkcí 12 000 a 24 000 vysoce kvalitních kusů za hodinu. Nová řada focaccia vznikla díky příjemné spolupráci mezi Boboli Benelux a několika externími partnery. Za zmínku stojí BVT Bakery Service, Akker Electro pro automatizaci, Verbrugge Koeltechniek pro chlazení a JUMO Meeten Regeltechniek pro klimatizaci.

Linka focaccia má kapacitu 24 000 produktů za hodinu.

Dopravní pás těsta 1

Linka začíná transportem těsta přes přítlačný pás těsta a formovač na loupací desky. Desky putují výtahem do druhého patra do testovací skříně. Když loupací desky vyjdou z kynárny, ořezávací pás oddělí kousky těsta od loupací desky. Prázdné loupací desky jsou vráceny do formovače vzoru kartáčovacím strojem.

Dopravní pás těsta 2

Kousky těsta procházejí hnětačem těsta do nanášeče másla, sýra a zdobičky. Kousky těsta pak jdou do trouby.

Postup

Ovládání řady Focaccia probíhá z rozvaděče. PLC S7 1500 má 288 digitálních vstupů, 112 digitálních výstupů a 4 analogové výstupy. CPU PLC je připojeno do switche a tento switch spojuje všechna síťová připojení dohromady. Brána DFE32B je připojena k přepínači přes PN2. Tato brána se stará o konverzi sítě na S-bus. Přes deset těchto bran se provádí kompletní řízení 68 frekvenčních a 4 servoregulátorů pro všechny motory. Prostřednictvím tří dotykových obrazovek 12" PN3, PN4 a PN5 lze nastavit různé parametry produktů řady Focaccia.

Přes PN6 se ovládá nátisková skříň a je zde i napojení na klimatizaci. Klimatizace se skládá ze vzduchotechnické jednotky (AHU), která zajišťuje správnou teplotu a vlhkost v kynárně prostřednictvím řídicího systému.

Zakladač je řízen PN7 a ten zajišťuje, že se prázdné odlupovací desky vracejí do formovače vzoru přes kartáčový stroj. Pokud není těsto, loupací desky jdou do vyrovnávacího systému.

Výsledek projektu

Technologie průmyslové sítě je založena na osvědčených IT standardech a podporuje Ethernetovou komunikaci na všech úrovních. To umožní používat jednoduchou kabeláž (CAT 6) za nízkou cenu. Díky přizpůsobení vlastností s ohledem na podmínky prostředí a chování v reálném čase již není použití technologie průmyslových sítí v průmyslových aplikacích problémem. V rámci technologie průmyslové sítě uživatel těží z integrovaného diagnostického modelu, bezpečné komunikace a bezdrátové komunikace WLAN pro optimální dostupnost automatizačního systému.

Technologie průmyslových sítí umožňuje integraci přístrojů pro všechny typy parametrů, jako je teplota, vlhkost, tlak a průtok. Jedinečné vlastnosti síťové technologie pomáhají optimalizovat výrobní proces a poskytují vyšší dostupnost, lepší výkon a flexibilitu.